Sådan vælger du den rigtige LED

13-01-2016

RAXON A/S vil altid være med på forreste række, når det gælder brugen af ny teknologi i lyskilder. Derfor er det også vigtigt for RAXON at have et sortiment af LED lyskilder, der kan opfylde ethvert behov. Men hvad er egentlig de vigtigste begreber, når man skal vælge den rigtige LED lyskilde?

Når man skal vælge den rigtige LED lyskilde, er der nogle vigtige ting, man skal være opmærksom på for at finde det rigtige produkt. Vi forsøger hele tiden at optimere informationen på vores emballager, så det hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

Se forklaringer på de mest brugte begreber i forbindelse med LED lyskilder her:

LED

LED er en forkortelse af Light Emitting Diode. Det er altså en diode, der afgiver lys, når der tilsættes strøm. LED er energivenligt og har en lang levetid. Derfor er det blevet meget udbredt at bruge LED i lyskilder. Én af grundene er også, at LED kan producere et lysere lys og stadig bruge mindre energi end andre typer lyskilder. Der findes flere måder at producere en LED lyskilde. Oftest ses LED som små dioder, men teknologien indenfor LED udvikler sig hele tiden, og RAXON er især interesseret i den nye COB teknologi.

COB

COB er en forkortelse for Chip-on-Board. Med COB-teknologien er LED-dioderne helt små og er samlet på en chip. Chippen fremstår som et samlet, lysende panel, og skaber en højere lysintensitet. Der er op til 38 gange flere LED dioder på en chip end andre LED typer, og der er indlagt et bestemt substrat, der optimerer kølningen af lyskilden, så både lyskvalitet og levetid bliver optimeret. Denne teknologi er alle (LINK) RAXON’s Gu10 lyskilder bygget på.

Ra-værdi/CRI

Det bliver mere og mere almindeligt at snakke om Ra-værdi, når det kommer til lyskilder. Ra-værdi er et farvegengivelsesindeks, der fortæller hvor godt en lyskilde ligner sin referencelyskilde. Det kaldes også CRI, som er en forkortelse for Colour Rendering Index. I langt de fleste tilfælde vil referencelyskilden være dagslys. 100 er den højeste Ra-værdi, og det vil være en 100 % farvegengivelse af dagslys. RAXON’s LED lyskilder har alle en Ra-værdi på mellem 80 og 90, og giver dermed en rigtig flot gengivelse af farverne.

Kelvin

Kelvin betegner farvetemperaturen og fortæller, hvilken lysfarve lyset har. Jo lavere Kelvin, des varmere lysfarve. Jo højere Kelvin, des koldere lysfarve. 2700-3000K betegnes som varmt hvidt lys.

Lumen

Lumen er en måleenhed, der bruges til at måle den totale mængde af synligt lys, der udstråler fra en kilde. EU vedtog i 2010, at lyskilder primært skal mærkes med lumen fremfor watt, da der er kommet mere fokus på energimærkning af alle typer produkter. Se her, hvilke RAXON modeller, der modsvarer de traditionelle watt med lumen:

RAXON’s Gu10 sortiment favner bredt. Fra den mindste Gu10 på 230 lumen og en Ra-værdi på 80 til den største Gu10 på 480 lumen og en Ra-værdi på 90 er man godt dækket ind, og vores sortiment kan opfylde næsten alle behov, når det kommer til LED lyskilder.

Se alle RAXON LED lyskilder her.

Er du allerede kunde hos Raxon a/s? - gå til forhandlershoppen

Er du ikke kunde endnu? Ring til os på +45 8643 5066 eller mail på mail@raxon.dk